Et valgår, som skal give C betydelig fremgang med nye kandidater


Man tror knapt sine egne øjne, når man læser meningsmålingerne for tiden. Konservative er Danmarks næststørste parti! Selv om landsdækkende meningsmålinger ikke nødvendigvis smitter 100% af på kommunalpolitik, giver det et boost og et rygstød til virkelig at give den gas i den kommende valgkamp.

Vi skal bygge videre på det momentum, som er skabt under Søren Papes lederskab, og udmønte det i flere mandater i byrådssalen. Det kan vi gøre ved, at vi som parti arbejder sammen. Ved at vi arbejder imod fælles mål. Og ved at alle hjælper til med det, de kan i dette valgår. Vi er stadig i gang med at finde gode kandidater. Hvis du kender nogen, eller hvis du selv har lyst til at stille op, så tag fat i mig og lad os tage en snak om mulighederne.

Vi begynder snart arbejdet i de politiske grupper, som skal fastlægge vores politiske mærkesager frem til kommunalvalget og i den kommende valgperiode. Jeg glæder mig meget til arbejdet, og jeg vil personligt bidrage til, at der bliver højt til loftet i diskussionerne. Det skal være sjovt at være konservativ. Jeg er klar til at tage fat!

Ja til vaccination

Vi er så heldige, at vi bor i et af de få lande i verden, hvor vi kan regne med, at vi alle sammen bliver vaccineret inden for den nærmeste fremtid. Vi skal naturligvis tage imod vaccinen så snart det er muligt.

Det er meget vigtigt, at størstedelen af befolkningen bliver vaccineret, så vi kan undgå, at nye bølger af epidemien rammer de sårbare. I den anden ende af verden, navnlig i Brasilien, har de en præsident, som advarer imod vaccinerne, og som siger, at der er risiko for at blive til en krokodille, hvis man bliver vaccineret. Det er nok ment som en advarsel til de oprindelige folk i Amazonas, som han efter min opfattelse ønsker hen, hvor peberet gror, således at man kan lade landbrug og skovselskaber forlyste sig i regnskoven. Det er i hvert fald den politik, han har ført indtil nu. Selv om jeg tit er meget træt af vores statsministers stil og konstante prioritering af egne vælgere, vil jeg meget nødigt bytte med den brasilianske befolkning. Til trods for præsidentens modstand er der blevet indkøbt en mindre mængde vacciner, og der er planer om at starte et storstilet vaccinationsprogram i Brasilien. Men det er et land med over 200 millioner indbyggere, så det koster mange penge og tager lang tid at gennemføre.

Her i Danmark skulle vi ifølge planen være færdigvaccinerede i løbet af sommeren, og lad os så håbe, at samfundet kan åbne op, så de små og mellemstore virksomheder får en chance for at overleve. Jeg mener, at et Vaccinepas er en rigtig god idé. Dels vil det give os mulighed for at rejse, og dels vil det gøre, at det bliver muligt at afholde større kulturarrangementer og konferencer herhjemme. For ikke at tale om genåbning af restaurationsbranchen og alle andre servicefag. Skynd dig at blive vaccineret, så snart du bliver indkaldt til det!

Valgforbund

Som du måske har læst i den lokale avis, har vi konservative foreløbig ikke indgået nogle aftaler om valgforbund med andre partier. Det er ikke, fordi vi ikke gerne vil indgå valgforbund, men der er nogle særlige grunde til, at vi står uden for det valgforbund som Venstre siger, at de vil indgå med LA og DF.

Dels ville en deltagelse i et sådant valgforbund betyde, at vi skulle pege på Venstres spidskandidat som borgmester. Dels indgår Dansk Folkeparti i valgforbundet, og de er en svær størrelse at arbejde sammen med for tiden. Det skyldes bl.a. en række udtalelser af Dansk Folkepartis byrådsmedlem Carsten Svensson. Han har ved flere lejligheder beskyldt os konservative for at være socialdemokrater. Intet kunne være mere forkert. Hvis der er noget parti, som ligger tæt op ad Socialdemokratiet i den borgerlige lejr, så er det DF.

Den slags beskyldninger vil hverken byrådsgruppen eller vælgerforeningens bestyrelse finde sig i. Bestyrelsen har diskuteret det og har besluttet, at vi gerne vil indgå valgforbund med Venstre og Liberal Alliance men har svært ved at gå i valgforbund med Dansk Folkeparti. Man kan også sige, at vi ved sidste valg hjalp DF ind i byrådet gennem valgforbundet (for de havde ikke stemmer nok til et eget mandat), og den fejl vil vi gerne undgå at gentage.

Det betyder bestemt ikke, at vi afviser at indgå valgforbund med de andre borgerlige partier. Vi er stadig tidligt i processen mod det kommende kommunalvalg.

Hvordan de endelige valgforbund kommer til at se ud, er det for tidligt at sige. For os konservative er det vigtigt, at vi kan stå inde for den politik, vi kommer til at støtte i et valgforbund, og ikke mindst er det vigtigt, hvem vi sætter i spidsen.

Mindre bureaukrati er til gavn for udsatte familier

86 af 146 af Furesøs mest udsatte borgere har forladt ‘systemet’ (og har opnået selvforsørgelse red.) Det er et af de mange positive resultater, som fremgår af en slutevaluering af det frikommuneforsøg med sammenhængende borgerforløb, som har kørt i de seneste fire år. De positive effekter har påvirket en gruppe borgere, som er længst fra arbejdsmarkedet og med de mest komplekse udfordringer.

Gennem frikommuneforsøget har vi haft dispensation fra en række af de proceskrav og regler, der er bundet op i lovgivningen for i stedet at kunne sætte borgeren i centrum. Det har i sig selv skabt trivsel og handlekraft hos borgerne, som er blevet hjulpet videre.

Det er vigtigt, at kommunens opdeling i fagområder ikke står i vejen for løsningerne. Vi skal tilpasse vores digitale systemer og arbejdsgange, så vi gør det enkelt for borgerne at være aktive medspillere med egne ressourcer på vejen mod et mere selvhjulpent liv.

Som formand for Digitalisering og Innovation glæder det mig meget, at der er så gode resultater med forsøget. Det betyder meget, når vi skal tilrettelægge arbejdsgange og tænke i systemer, som går på tværs.

Og det er ikke kun godt for kommunens ressourceforbrug. Det er godt for den enkelte borger og familie, og det betyder, at vi med de samme ressourcer kan hjælpe flere borgere væk fra passiv forsørgelse og videre i job og uddannelse!


Comments are closed.