Per Lausens betragtninger December 2018

Bravo – Gallups december analyse giver Konservative 4,9% af stemmerne. Nye borgerlige ligger fortsat under spærregrænsen. Måske fint for os, men skidt for blå blok, som nu ligger på 49% mod rød bloks 50,4. Vi skal pænt over de 50%, for ellers opnår vi ikke tilstrækkeligt antal mandater. Lige nu er fordelingen 90 mandater til rød blok og 85 til blå.

10 minutters stående applaus – Det var den rørende afsked som deltagerne i CDUs kongres i Hamborg tog med Angela Merkel som partiformand. For en gangs skyld havde kansleren en lille tåre i øjenkrogen, helt forståeligt. 18 år har Angela Merkel været toneangivende i europæisk politik og har ført Tyskland frem som Europas vækstmotor på en ualmindelig kraftfuld måde. Der måtte to valgrunder til for at finde en ny formand. Valget faldt knebent på Annegret Kramp-Karrenbauer, som i profil ligger tæt op ad Merkel men lidt til højre for Merkel. Hun får en kæmpe opgave, allerførst at kitte CDU sammen igen, for mange havde lyst til at se Friedrich Merz som formand. Dernæst skal hun have forholdet til SPD stabiliseret, og så skal hun manifestere sig som den meningsdanner i EU, som man lytter til. Lad os holde et skarpt øje med Tyskland, for der ligger meget store yderligere eksportmuligheder i vores naboland.

Ah nej – ingen julegaver …

Morsom annonce på Facebook (måske fra de radikale)

Socialdemokraterne kommer tættere på. Ifølge Se og Hør flytter Mette Frederiksen til Hareskovby efter salg af rækkehuset i Ballerup. Og det er ganske vidst! Velkommen til Furesø.

Ydungård og nu Farum Bytorv – Først aftaler og så lokalplaner. Det duer ikke.

Under stort besvær fik Egil Hulgaard lokalplanen om Ydungård på plads. Besværet var skabt af, at der i flere år har været forhandlet med VAB og truffet aftaler om bebyggelse, udseende, anvendelse etc., som nu så efterfølgende skulle udmøntes i en lokalplan. Det blev reelt en ratificering og nedskrivning af indgåede aftaler. – Nu ser vi det samme omkring Farum Bytorv. I flere år har der været forhandlet med Dades (ejeren af Bytorvet) om en udbygning af Bytorvet med større butiksareal. Nu har borgmesteren igen sat en aftale på papir om en udbygning med 3700 m2 erhvervsareal og yderligere 6600 m2 til boliger. – Og så bliver sagen håndbåret over til Udvalget for Byudvikling og Bolig med besked om at udforme en lokalplan, der passer til aftalerne. Der er sikkert mange, der gerne vil have bynære boliger, og forhåbentlig er der behov for mere erhvervsareal, men fremgangsmåden følger ikke det kommunale regelsæt. – Det er Lokalplanerne, der udstikker mulighederne for bebyggelse og byudvikling, og i den forbindelse skal lokalplanerne høres med borgernes ret til at kommentere – og en ret til at blive hørt og taget alvorligt. Som de to sager viser, så er det hele vendt på hovedet, og Udvalget for Byudvikling og Bolig forsøges omdannet til et postkontor med et gummistempel. Og borgernes demokratiske rettigheder, ja de er reelt trådt under fode. Man får lov til at afgive høringssvar, men sagerne bliver gennemført som i forvejen aftalt. Det duer ikke! Heldigvis har byrådsgruppen protesteret kraftigt, så forhåbentlig ophører den trafik.

(NB de omtalte lejligheder bliver til privat udlejning.)

Overskriften blev ”Paradigmeskift i udlændingepolitikken”. Finansloven kom på plads med DFs støtte, for paradigmeskiftet var DFs krav for at sige ja til Finansloven. Et paradigmeskift, hvor bl.a. integrationsydelse ændres til hjemsendelsesydelse, og at opholdstilladelser kun udstedes midlertidigt. Og så skal afviste asylansøgere til at ”nyde livet” på den tidligere forsøgsstation på Lindholm. – Men der er jo ikke noget, som er skidt, uden at det er godt for noget andet. For nu er brodden taget af Socialdemokratiets udlændingeudspil , og selv Nye Borgerlige er sat noget skakmat. På det økonomiske er man enedes om ca. 0,4% mere til velfærd/offentligt forbrug, så også på det område står regeringen bedre rustet til valgkampen. Vi konservative så hellere en række reformer og omstruktureringer gennemført i det offentlige, så en nulløsning kunne have været gennemført, ligesom forbedrede forhold for erhvervslivet var ønskeligt. Det er trods alt erhvervslivet, der skaber arbejdspladser og den indtjening, som kan give øget velstand og efterfølgende velfærd.

Brexit igen igen. To løsninger tilbage. Accept af de vilkår, som EU har forhandlet med Theresa May eller en hård Brexit 29/3 19. En løsning for England med en ”Norgesaftale” som medlem af EFTA er nok heller ikke en farbar vej, så lads os forberede os på det værste. Godt at Premierministeren afværgede sit mistillidsvotum, men det løser ikke Brexit-problemet. Et splittet land med en splittet befolkning og et splittet parlament bliver en uhyre kompliceret partner at arbejde sammen med.

Har du husket at kontakte kampagnelederen Torben Qvist og meddele, hvad du kan hjælpe med i den kommende valgkamp. Telefon 53 84 15 54, torben@qvist.biz.

Juletræet med sin pynt. Hvor er det herligt at se Furesø pyntet fint op med juleudsmykning og juletræer med lys. Vores indkøbscentre byder kunderne varmt velkommen, så lad os ønske, at de erhvervsdrivende får en rigtig god julehandel. Der er desværre alt for mange ledige butikslejemål. Husk at købe lokalt, så er du med til at fastholde et levende forretningsliv i Furesø.


Comments are closed.