LO arbejderen er til grin

Kontanthjælpsmodtagerne blæser på
solidariteten og fællesskabet

Af Per Lausen, 78 år, og stadig erhvervsaktiv

Man siger, at de liberale først og fremmest tænker på sig selv, men det gør en meget stor del af befolkningen, som er på en eller anden form for bistandshjælp, også.

For tiden er vi ved at klimasikre vores boligområde, og hver morgen kl. 6.45 møder arbejderne på pladsen i bælgmørke, men arbejdet går i gang med kunstigt lys og fortsætter i godt tempo hele dagen. Arbejdsdagen slutter igen i bælgmørke ved 16 tiden, og noget slidte går arbejderne hjem. Godt at vi har den slags solide og pligtopfyldende folk.

I mellemtiden hygger kontanthjælpsmodtagerne og andre bidragsmodtagere sig foran morgen TV og snupper en ekstra cigaret mens de studerer dagens TV programmer. De tænker ikke på huslejen, for den sørger kommunen vel for, og bistandsydelsen er alligevel nogenlunde som den ufaglærte arbejders, så der er mad til alle og lidt til fornøjelser.

Vi borgerlige bliver tit skældt ud for manglende solidaritet. Vi beskyldes for manglende opmærksomhed overfor fællesskabet, og fra Socialdemokratiet forlanger man konstant, at de borgerlige skal bidrage med mere skat. Ja selv den gedigne og flittige håndværker vil venstrefløjen plukke via topskatten.

Men det hele er vendt på hovedet, for foragten for fællesskabet og solidariteten trives allerbedst i en helt anden gruppe end den borgerlige, nemlig blandt de ca. 800.000 bidragsmodtagere, som lever livet på det offentliges regning, nej undskyld på mine flittige LO arbejderes og vores andres regning. En meget stor del af dem kunne helt sikkert udføre et eller andet meningsfyldt arbejde. Det viser de seneste tiltag, hvor kontanthjælpsloftet har fået en del, men en alt for lille del, i arbejde.

Vi bliver nødt til at kalde en spade for en spade og foreholde hele den tilbagelænede gruppe de faktiske forhold. De må op af lænestolen, have arbejdstøjet på og yde deres bidrag til fællesskabet og dermed solidariteten.

Susse Wold har skrevet en livsklog bog ”Bevægelse” og her bringes et citat:

  • Hvis ikke du kan løbe, så må du gå
  • Hvis ikke du kan gå, så må du kravle
  • Hvis ikke du kan kravle, så må du svømme
  • For fremad skal du!

NB: Jeg ved naturligvis godt, at en del ikke er i stand til at arbejde, men det gælder absolut ikke hele gruppen.


Comments are closed.