November 2018

Af Per Lausen, bestyrelsesmedlem og nyhedsbrevsredaktør

Allerseneste: Angela Merkel genopstiller ikke.

Det bliver en hård nød at knække for vores søsterparti CDU at finde en ny formand, som yderligere kan blive Bundeskansler. I snart 20 år har Merkel været garant for et drønstabilt Tyskland, som har sat dagsordenen i EU i mange sager. Tænk bare på sagen om Grækenlands økonomiske genoprejsning. Men når man træffer mange store beslutninger, så kan der også ske enkelte store fejltagelser. To af de vigtigste er den alt for uovervejede og forhastede afskaffelse af atomkraft, og resultaterne af ”Wir schaffen dass” – om hele flygtningestrømmen, som væltede ind over Europa. Men når det er sagt, så kommer vi til at savne Angela Merkels rolige hånd på roret. Samarbejdet med Frankrig omkring nye EU reformer fortaber sig nu desværre i tågen, og der går lang tid før nye ledere (måske også i CSU) får styr på tropperne. Merkels stilfærdige fremtoning og talemåde har givet tillid. Det bliver et kæmpe savn, men det er forståeligt, at man på et eller andet tidspunkt må melde fra. Ikke mange andre har gennemført så lang en regeringsperiode og har ført Tyskland så langt frem som vækstmotor i Europa.

Ven med statsministeren

Nogle vil måske genkende Jonathan, yngste søn Lars Carstensen. Familien var på besøg i Kulturnatten og mødte en veloplagt Lars Løkke, som var frisk på en selfie.

Spændende udstilling i Skovhuset – Indtryk fra mine rejser

Lørdag den 13. oktober var der fernisering på en superflot udstilling stillet til rådighed af erhvervsmanden og kunstmæcenen Jens Olesen, som fra sin samling på mere end 1000 værker viser især asiatiske kunstnere, men også dansk kunst med Kirkebye, Kvium o.a. Absolut et besøg værd. Flere end 100 gæster var samlet, og til at åbne udstillingen havde viceborgmester Preben Sandberg Pettersson mast sig frem i første geled. Ved siden af stod lidt betuttet kulturudvalgsformand Tine Hessner, som vel var den mest oplagte taler, og som Tine sagde, så glemte han endda at rose alle de frivillige, som får Skovhuset til at virke i det daglige.

Hvor skal vi hen du?

Det var det faste spørgsmål fra den lille trold i et tidligere TV-program. Men lige netop det spørgsmål brugt i et større sammenhæng er vitalt. Hvor skal vi hen med Furesø Kommune? For et er at vedtage et toårigt budget, men hvor er vi på vej hen om 10 år. Det spændende spørgsmål har Lars Carstensen og Egil Hulgaard lovet taget hul på i en række kommende artikler. Og godt for det, for uden en lagsigtet udviklingsplan for vores kommune, så lander vi i en række hovsaløsninger. I virksomhederne er det bestyrelsens arbejde at udstikke de langsigtede planer og direktionens job at udføre dem. Uden den kombination, så går det ikke. Det bliver spændende at høre mere om Egils og Lars’ ideer og visioner.

Hvervekampagne – din indsats er vigtig!

På seneste Hovebestyrelsesmøde blev det besluttet at indføre en landsdækkende hvervekampagne gældende fra oktober til og med 1. juni 2019. I den periode kan alle, der melder sig ind, få et medlemskab til kr. 100 det første år. Det er samtidig besluttet, at vælgerforeningerne ikke opkræves partikontingent af de 100,- kr.

Masser af indspark og flyvehøjde på de første åbne værksteder

Onsdag den 3. oktober blev de første åbne værksteder afholdt samtidigt i Aalborg og København. Politikernes rolle i offentlig innovation var på programmet. Nu skal der arbejdes videre med outputtet. – Sådan begynde en fin artikel om det nye spændende projekt om innovation. Lars Carstensen deltog aktivt i København og var meget positivt stemt overfor idegrundlaget.

Egil Hulgaard i TV Lorry om seniorfællesskaber

Borgmesteren og 1. viceborgmesteren var bortrejst, og den chance snuppede Egil. Udsendelsen handlede om af skabe spændende rammer for seniorerne. Et område, som Furesø og vi konservative har stor fokus på. På flyvestationen er seniorbebyggelsen Mageløs ved at tage form, og på Langhusgrunden håber man på snart at kunne gå i gang med seniorbebyggelsen Ydungård. En beboerrepræsentant for Mageløs udtalte sig overordentligt positiv om det at flytte i seniorbofællesskab. Om der er yderligere interesse for sådanne seniorbebyggelse kunne Egil positivt bekræfte.

Men uden at dryppe malurt i bægeret, så er der ikke noget at sige til, at mange søger til den slags boformer, for eksempelvis opføres bebyggelsen Ydungård med 36 elegante etplansrækkehuse som almene boliger. Beboerne betaler alene et lovmæssigt indskud svarende til 3 måneders husleje, og derudover den løbende husleje, som mange ydermere får boligtilskud til. – Kommunen er derimod forpligtet til at skyde en grundkapital på 10 % ind i projektet (10,7 mio. kr. i Ydungård), og via refusion fra staten skal der overhovedet ikke betales renter i realkreditlånenes løbetid. Det kan man da kalde at forkæle vores seniorer. Om det er konservativ politik? Det er det vist ikke! Derfor stort OK til Mageløs, som er privat opført og finansieret. Men flere almene seniorbofællesskaber er både en dyr og lidt uretfærdig ordning for kommunens andre borgere.

Husk nu, at vores folketingskandidat Egil Hulgaard skal vælges ind i Folketinget. Du må meget gerne agitere for Egils valg, og når valget bliver udskrevet, skal vi bruge alle hænder til at hjælpe Egil igennem. Det er en kæmpe chance for at få en ”Furesø repræsentant” i Folketinget og dermed et direkte talerør til den bestemmende magt.

Farlig kurs i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE)

En rimelig 13 plads i verdensmesterskabet om hacking blev det til. FE havde vist håbet på en bedre placering blandt de 17
deltagerlande. Det danske hold af helt unge mennesker var blevet trænet af FE. Flere af de udvalgte unge var meget benovede over at være blevet udvalgt, bl.a. en 16 årig ung mand. – Men hvad er det FE har gang i? De uddanner unge mennesker til at blive hackere, og dermed fremmer de jo legitimiteten til at hacke. Og hvor er sikkerheden for, at den ny viden ikke senere bliver misbrugt? Er alle de unge clearet til opgaven? – Svarene svæver i luften. Men vi har brug for dygtige IT teknikere både i erhvervslivet, hos PET og FE, men den nye aktivitet kan blive en farlig boomerang for samfundet.

Børnebander hærger på Christiansborg

Se gerne fhv. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen video om det uheldige i, at ganske unge mennesker, som endog ikke har færdiggjort deres uddannelse, kommer i Folketinget. De samme helt unge mennesker har heller ikke opnået livets visdom og erfaring. – Der er rigtig meget om snakken.


Comments are closed.