En god konservativ begyndelse på 2018

Af folketingsmedlem, gruppeformand Mette Abildgaard

Hvis man er konservativ, er der god grund til at gå glad og tilfreds ind i 2018. Vi tager nemlig nu hul på at skulle implementere finansloven, som vi langt om længe blev enige om sidst i december. Vi konservative er meget tilfredse med den retning, der er sat her ind i det nye år, og selvom man er et regeringsparti, er dét ikke en selvfølge. I politik må man nemlig give og tage, og det vil alle politikere kunne genkende. Derfor kan vi i Det Konservative Folkeparti godt tillade os at være meget tilfredse med den finanslov, som vi sammen med resten af regeringen har indgået med Dansk Folkeparti. Vi har sat masser af aftryk – både store og små. Lad mig her prøve at opridse nogle af de politiske sejre, vi som konservative tager med os fra finansloven og ind her i det nye år.

Et af de aftryk, vi altid forsøger at sætte, er det grønne aftryk. Det skylder vi dem, vi har arvet vores skønne natur af, og dem, vi giver den videre til. Vi har sikret 80 millioner kroner til en naturpulje, der skal indfri nogle af de naturmål, vi konservative har presset på for, at Danmarks skal sætte sig. Er vi ikke ambitiøse, ender vi med at miste noget, vi aldrig får igen. Et andet initiativ er en ny naturkanon. Formålet er at få flere danskere ud og bruge den danske natur – for naturen er vores fælles ansvar. Naturkanonen skal hylde nogle af de naturperler, som findes overalt i landet.

Når det kommer til danskernes tryghed – og der gælder både trygheden over for indre og ydre fjender – er Det Konservative Folkeparti altid garant for at tage ansvar. Vi har sat penge af til at kunne give det danske forsvar et løft, og det har manglet igennem flere årtier. Det har altid været en konservativ mærkesag. For vi skal bekæmpe det, der gør hverdagen mere utryg. Vi styrker også politiet med samlet set 1,3 milliarder kroner frem mod 2021. Det inkluderer blandt andet et øget optag på politiskolerne på 300 betjente i 2018 og 2019. Vi styrker indsatsen mod ungdomskriminalitet og bandekriminalitet. Og så skærper vi straffen for grov vold.

Imens vi gør det sværere at være kriminel, gør vi det nemmere at tage ansvar for sit eget liv. Nu bliver det muligt at lægge flere penge til side til sine børn og børnebørn, når vi hæver beløbsgrænsen på børneopsparingen. Det giver sammenhæng mellem generationerne. Vi fjerner også udligningsskatten på udbetalinger af pensionsopsparinger, så det bedre kan betale sig at spare op til sin alderdom.

Og meget mere kunne nævnes. Med andre ord har vi i Det Konservative Folkeparti brugt vores tre ministerposter og vores seks mandater i Folketinget til at gøre Danmark mere trygt og sammenhængende – med andre ord: Mere konservativt.

Må jeg benytte lejligheden til at ønske alle et rigtig Godt Nytår. Her på Christiansborg er hele den konservative gruppe i arbejdstøjet og klar til at tage fat på de opgaver, som ikke blev løst før årsskiftet.


Comments are closed.