Kunsten at være lykkelig

Februar 2019

Kender du det? Sortsynet, der rammer en, når man hører radio, ser nyheder, læser avis eller bare holder sig almindeligt orienteret. De dage, hvor kun Kirsten Birgit Schiøtz Kretz, Hørsholm synes at give mening. Sådanne dage har jeg ofte, når jeg skal skrive leder – fyldt af galde, vrede, harme og almindelig irritation.

Dagen i dag skal ikke få lov at blive en sådan dag! I dag har jeg lovet mig selv at skrive en positiv leder om de ting, der gør mig glad.

Jeg elsker og beundrer min kone og mine børn. Min mor, min fars minde. Min familie og mine venner. Min hund. Jeg er simpelt hen så glad for, at de alle lever i et trygt og frit samfund.

Jeg elsker mit arbejde. Det er meningsfyldt og fylder mig med glæde hver eneste dag. Engagerede, dygtige kolleger, der yder deres allerbedste for at hjælpe andre mennesker.

Jeg elsker at hjælpe andre mennesker og forventer ikke noget til gengæld. Og jeg elsker at blive hjulpet af andre mennesker, som heller ikke forventer noget til gengæld. Jeg er ikke bange for at komme til at skylde nogen noget. Mellem medmennesker er der intet regnskab, der skal gøres op – ingen kuponer, der skal klippes.

Jeg elsker sanselighed. Duften af smeltet smør og frikadeller, smagen af en kølig pilsner, fornemmelsen af varmt sand mellem tæerne, hænderne på rattet i bilen mens musikken spiller.

Jeg elsker ord. Ord giver tanken stemme. Ord præciserer og sætter rammer. Men ord kan også udfordre og stille spørgsmål.

Jeg elsker videnskab og oplysning. Den videnskabelige metode og rationel tankegang er hele grundlaget for vores moderne eksistens. Den er adgangen til sandheden om verden. En sandhed vi per definition aldrig når, men som vi kommer stadigt tættere på.

Jeg elsker historien. Kongehuset. Steder. At Valdemar Atterdag (kong Volmer) måske har siddet i Farum Kirke på sin vej ad Præstemosestien fra Bastrup-tårnet til Gurre.

Jeg elsker, at jeg stadig kan bøje verber på latin amo – amas – amat – amamus – amatis – amant og løse en andengrads differentialligning.

Jeg elsker frihed. Den umistelige fornemmelse af, at ’Jeg er min egen’. Det frie ord, den frie tanke, den frie ret til at omgås sine medmennesker, den frie ret til at forholde sig skeptisk, retten til at forsørge mig selv og mine, retten til at have mine egne præferencer.

Og jeg elsker vores folkestyre, som er garant for det hele. Hvor er jeg heldig, at det er mig forundt at leve på så dejlig en plet i så sorgløs en tid. Hvor er I heldige!

Glem det aldrig. Vi er lykkens pamfiliusser. Husk det, når forårets politiske stormvejr rammer os. Det er blot krusninger på overfladen. Så PYT!

Men selvfølgelig bliver nuancerne bedre, hvis vi konservative får magt, som vi har agt. Så lad os være det positive parti, som opfører os ordentligt. Det tror jeg danskerne længes efter.


This entry was posted in Formandens hjørne. Bookmark the permalink.

Comments are closed.