Temperaturen i det politiske landskab

Sommeren har været varm. Man fristes til at sige foruroligende varm. Og så læser man, at hver fjerde dansker – herunder Dansk Folkepartis klimaordfører – mener, at de ekstreme vejrforhold ikke primært er menneskeskabte (KANTAR Gallup for Berlingske 20.08.18). Jeg hører så til de resterende, der mener, at temperaturen stiger, fordi vi ikke passer godt nok på vores klode. Og at klokken er 5 minutter i 12.

Det politiske landskab undergår også sine temperaturudsving. I rød blok er der koldt. Alle nærer hede drømme om at være statsminister – men mon nogen overhovedet evner det? Man kan få det indtryk, at hvis nogen skulle sætte sig i den varme stol, vil det hele smelte sammen. Men dem om det. Koldt og kynisk: Næst efter egen lykke er andres ulykke ikke at foragte!

Desværre har vi i blå blok unægtelig også vores udfordringer. Stemningen mellem Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er isnende. Det lover ikke godt. Vil det være muligt at trække DF ind i varmen – eller får de kolde fødder og bliver ude i den kolde sne? Man fristes til at sige, at man er lidt lunken ved tanken om et regeringssamarbejde med DF. Men måske er de nu lune på at tage et ansvar for landet i stedet for blot at køre på frihjul i ydersporet.

Alt dette skal ikke forhindre os i at varme op til en travl politisk sæson. Finanslov, reformer, folketingsvalg (hvornår?) og valg til Europaparlamentet i maj. Der bliver nok at tage sig til.

Først og fremmest har vi en reel mulighed for at få valgt en lokal folketingskandidat ind i Folketinget. Egil Hulgaard er en ægte lokal kandidat, som brænder for at repræsentere Nordsjællandske interesser på Borgen. Sammen med kollegerne i Egedals bestyrelse glæder vi os til at bakke ham op.

Dernæst kommer den landsTemperaturen i det politiske landskabolitisk svære opgave at løfte arven efter Bendt Bendtsen. Med ham i spidsen havde vi et imponerende EP-valg sidste gang. Det sikrede et enkelt mandat – den eneste danske repræsentation i Europaparlamentets største gruppe, EPP. Partiets spidskandidat bliver Pernille Weiss, der fra sit fynske udgangspunkt skal forsvare det mandat.Her har vi en stor opgave i alle landets vælgerforeninger.


This entry was posted in Formandens hjørne. Bookmark the permalink.

Comments are closed.