Alt for mange indbrud i Furesø

Af byrådsmedlem Susanne Mortensen.

Af tal fra Danmarks Statistik senest opdateret juli 2018 fremgår det, at der i Furesø Kommune var 16.952 husstande pr. 18. juli 2018. Det betyder, at der i 2. kvartal 2018 var 0.005309 indbrud pr. husstand.

Furesø Kommune er nummer 3 på listen over kommuner med flest indbrud pr. indbygger Hvordan går det med antal indbrud i Furesø Kommune?

  • Seneste antal: 90 (2. kvartal 2018)
  • Højeste antal: 181 (4. kvartal, 2014)
  • Laveste antal: 43 (2. kvartal, 2015)

Nu er dette ikke en OL eller VM disciplin, og der er ingen grund til at fejre en top-3 placering.

Med andre ord, er der fortsat basis for at holde fokus på dette problem. Ved budgetforliget 2018 blev den forebyggende indsats styrket bl.a. i form af flere ressourcer til servicemedarbejdere. Ved vi hvordan det går med denne indsats? Kan der dokumenteres en effekt?

Jeg spørger fordi, der er en udbredt tendens til, at så snart en politisk beslutning er taget, så rettes blikket mod nye udfordringer, men hvis ikke vi også husker evaluering og opfølgning, har vi fx ikke mulighed for at omprioritere tidligere udmøntede midler.

Også interessant at forfølge – og lære af – den dramatiske ændring der sker i antal indbrud fra 4. kvartal 2014 til 2. kvartal 2015. Selv om vi heldigvis ikke er i nærheden af antal indbrud fra 4. kvartal 2014, så er hvert eneste indbrud så stor en belastning og krænkelse for den, der rammes, at vi sammen skal gøre alt hvad vi kan, for at forebygge. Sammen kan vi nemlig gøre en forskel. Ifølge politiet, så er noget af det værste en indbrudstyv ved ”nysgerrige naboer”. Nabohjælp vurderes at forebygge hvert 5. indbrud, og det er gratis at være med.


This entry was posted in Nyt fra byrådsgruppen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.