Det bedste forsvarsforlig i årtier

Folketingsmedlem, forsvarsordfører Rasmus Jarlov

Tidligere konservative forsvarsordførere før mig har gang på gang måtte acceptere nedskæringer i Forsvaret. Det har gjort lige ondt hver gang. Derfor blev søndag den 28. januar en ekstra glædelig dag for mig og partiet, da vi for første gang i årtier kunne tilføre Forsvaret et økonomisk løft for den næste forligsperiode. Endelig får vi vores vilje og øger forsvarsbudgettet med 20% frem mod 2023 – fra 21 til 26 milliarder kroner. Det er første gang siden den Kolde Krig toppede, at Forsvaret løftes betydeligt, og det er vel nok det største løft til noget område indenfor det offentlige i hele denne regeringsperiode.

Forsvaret har brug for styrke

En brigade på 4000 mand, flere værnepligtige og et styrket cyberforsvar er alle vigtige elementer i det nye forsvarsforlig. Man kan bruge penge alle steder i Forsvaret, men jeg har fundet det afgørende, at vores Forsvar er i stand til at stille med en brigade, som hurtigt og effektivt kan hjælpe vores allierede NATO-lande. Vi styrker også Søværnet ved at udruste 3 fregatter med luftværnsmissiler, anti- torpedosystemer og sonarudstyr, så vi er bedre beredt mod fremmede ubåde.

Forsvarets historie skal bevares

Det danske Forsvar er mere end landets sikkerhed. Det er også kultur og historie, som vi skal værne om. Derfor lagde vores parti veto mod, at Hærens Officersskole skulle flyttes fra Frederiksberg Slot. Og heldigvis blev der lyttet til os, når vi argumenterede imod en udflytning. En mindre besparelse for at ødelægge 150 års historie på slottet, ville være fuldstændig hul i hovedet. Kultur, traditioner og korpsånd betyder meget for os, og vi ved, at Hærens officerer er meget taknemmelige for at få lov at blive.

Sikkerhed og tryghed er enhver stats kerneopgave nr. 1.

Som forsvarsordfører er jeg glad og stolt og synes, det er et af de helt store resultater for vores parti i denne valgperiode. Nu har vi sikret Forsvaret for den kommende periode, og så håber jeg, at vi kan styrke Forsvaret endnu engang, når vi om nogle år skal forhandle det næste forsvarsforlig.


This entry was posted in Nyt fra folketingsgruppen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.