Det er skønt at være konservativ!

Siden sidst har jeg fået et lysere syn på verden, for vi har fået en ny borgerlig regering med konservativ deltagelse! Hvem havde dog troet det, for bare en måned siden? Det er skønt at være konservativ!
Efter folketingsvalget i 2015 var vi mange, som var helt sikre på, at det ville være skidt for partiet at gå i regering. Det mener jeg stadig var en rigtig vurdering. Vi havde brug for at finde vores ben og markere vores egen politik. Hvis vi var gået i regering, var vi forsvundet ind i Venstres omfavnelse og var aldrig fundet ud igen.
Hvorfor er det så en god idé at gå i regering nu? Svaret er, at der er flere ting, som har ændret sig siden valget:
Venstre har erfaret, at de ikke kan regere alene og har dermed en mere ydmyg tilgang til den konservative lillebror. Venstre har nemlig brug for konservative for at holde sammen på det borgerlige Danmark. Og godt for det!
Der er brug for at skabe sammenhold i blå blok. Blokkens størrelse er svundet ind under ævl og kævl mellem søsterpartierne i en sådan grad at den anden blok ville vinde et valg i dag. Sammenhold avler succes. Se blot den succes de fire borgerlige partier havde i Sverige ved at markedsføre sig som ”alliancen” som et alternativ til det evigt regeringsbærende socialdemokrati derovre.
En tredje ting er, at der længe har været brug for at tæmme LA. Ikke flere vidtløftige ideer uden hold i virkeligheden fra den kant. Nu er de pludselig ansvarlige for den førte politik.
Nu drejer det sig om at trekløverregeringen får succes. Hvis regeringen får succes vil vi også få succes som parti.
Vi har heldigvis fået nogle meget markante ministerposter, med Søren Papes justitsministerpost som den mest eksponerede. Jeg håber, at formanden vil benytte sin post klogt til at markere partiet skarpt på vores retspolitiske mærkesager.
Jeg håber, at konstellationen holder i mange år. Lad gå, Venstre har statsministerposten, men det er et betydeligt mindre onde end en statsminister fra den anden blok.
Vi kan roligt holde jule- og nytårsferie med Søren Pape til at holde lov og orden, Mai Mercado til at tage sig af de svage i samfundet og Brian Mikkelsen med vækstplaner for dansk erhvervsliv for 2017 og frem!
Lars Carstensen
Formand


About Lars Carstensen

Lars Carstensen
This entry was posted in Forside, Medlemsindlæg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.