Strøtanker efter landsrådet

Det er altid festligt og inspirerende at være til landsråd. Alle disse dygtige og
engagerede mennesker, der lægger en masse kræfter i at gøre en forskel. Som årets gæstetaler, statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i en let drillende tone: ”Man bliver altid overrasket over hvor …. mange I er!” Man sporede nu også en betydelig respekt og en anerkendelse af, at vi er et parti og en bevægelse med dybe rødder i historien, en stolt fortid – og en lovende fremtid, når vi selv skal sige det.

Landsrådet dvælede ved de fire temaer, som partiet har fremlagt som bærende frem mod folketingsvalget. Dem kan du læse om her.

Men til min store glæde havde lokalforeningerne i deres indstillinger valgt at understrege partiets grønne profil, som desværre ikke er tydelig i den officielle vægtning af emnerne. Ikke mindre end 5 af de 20 fremsatte indstillinger handlede om at beskytte vores miljø og passe på vores natur. Det er et stærkt signal om, at Det Konservative Folkeparti er den borgerlige garant for et bæredygtigt miljø.

Jeg bliver noget mere bekymret, når jeg ser årets gavebod: Finansloven. Velfærdsmilliarderne fyger om ørerne på os i en uskøn jagt på stemmer til næste folketingsvalg. Og jeg mener ikke milliarderne bliver brugt klogt. Det letter da med penge til dit og dat, men det er som at tisse i bukserne: det varmer kun kortvarigt. Jeg savner visionære investeringer i fremtiden: I uddannelse, forskning, udvikling og implementering af grøn energi.

Vi savner også investering i i en bæredygtig bevarelse og videreudvikling af vores kulturarv. Her er jeg meget uenig i de store besparelser, der rammer Danmarks Radio. Det er vores vigtigste kulturinstitution, som nu bliver stækket og spændt for Dansk Folkepartis nationalpopulistiske vogn. Javist – DR kunne gøre det bedre. Men at spare 20% over en årrække kan ikke undgå at komme til at gå ud over både kvalitet og kvantitet af udbuddet. På den lange bane kan denne manglende kæren sig om kulturarven være begyndelsen til enden i den globaliserede verden, vi befinder os i – hvad enten vi kan lide det eller ej. Det blev slet ikke diskuteret ved landsrådet.

To andre ting, som ligger mig meget på sinde, blev kun berørt perifert på landsrådet. Svære emner, som hænger sammen: Ligestilling og reproduktion af befolkningen. Mænd og kvinder er ikke ens, men de har lige store potentialer, som vi skal skabe rammerne for kan komme fuldt til udtryk. Vi går vores undergang i møde, hvis ikke vi som samfund bliver i stand til at kabe lige muligheder for mænd og kvinder på en måde, så vi kan bevare familien som den vigtigste samfundsinstitution – samtidigt med, at vi gør det attraktivt at få børn. Vi dør simpelthen ud! Det Konservative Folkeparti skal være den borgerlige garant for ligestilling og glæden ved familieforøgelse.

Der er brug for tydeligere konservative aftryk på politikken i de kommende år. Aftryk, der sikrer, at vi ikke tærer på hovedstolen indenfor miljø, økonomi, kultur og befolkning. Og af disse fire mener jeg helt sikkert, at økonomien er det mindst vigtige! Økonomien er midlet – ikke målet.

Men vi gør vores i den lokale vælgerforening. Vi mødte talstærkt op (15 tilmeldte af 90 medlemmer!), og der bliver lyttet til os. Vi fik sågar stemt en indstilling om datasikkerhed igennem. Data kunne vi snakke meget om – endnu et bekymringspunkt – men det vil jeg overlade til nogen, der er mere kompetente end jeg.

———————–

PS: Og hvorfor er det lige, at vi er så forhippede på at slippe af med regionerne? Jeg fatter det faktisk ikke: Alle eksperter er enige i, at de har løst den opgave, de har fået. Og ingen – heller ikke vi – er kommet med realistiske bud på, hvad der kan erstatte dem.

PPS: Sundhedsplatformen er bedre end sit rygte – den skal nok komme til at fungere. Men det tager tid.

PPPS: EU – don’t get me started! Der bliver heldigvis rigelig tid til at diskutere det i foråret. Jeg kan afsløre, at jeg er glødende EU-tilhænger.

PPPPS: Trump. Suuuk! Men han går i det mindste over på et tidspunkt.

PPPPPS: Brexit. Dobbelt suuuk! Det går desværre ikke over.

PPPPPPS: Københavns Universitet – hvad i hede hule h…….. har de gang i med deres politisk korrekte krænkelsespolitik? Det er helt galt afmarcheret. Kulturtabet sniger sig ind på os.

PPPPPPPS: Hvorfor er der indtil for ganske nylig ikke begået særligt mange mord i Norge? På grund af den danske konges drakoniske straffe under ’firehundredeårsnatten’. Få nu de bander sat bag lås og slå. Ikke i år, men i årtier – for altid. Væk med dem! Og jeg er helt, helt kold over for, at familien til LTFs leder bliver sat på gaden. Faderen har siddet i Københavns Borgerrepræsentation for ikke mindre end fire partier (heldigvis ikke os) – og alligevel er han ikke i stand til at lære sin uvorne døgenigt af en drengemås at opføre sig ordentligt. Han skulle skamme sig. Skamme sig! Men han har næppe skam i livet. Patetisk.

PPPPPPPPS: Danske Bank. Abemåse! Svumpukler! Skvatdragoner! Kvajpander! Landevejsrøvere! Samfundssnyltere! Løjsere! Bovlamme bladanblandere! – ja man kunne bruge samtlige kaptajn Haddocks 175 skældsord i denne sammenhæng. De har afgørende misbrugt – nej skamreddet – den tillid, det danske samfund har vist dem. Håber ikke min pensionsordning er bundet alt for hårdt op på deres aktier. Det bliver en dyr omgang – og deres renomme er kaput. Formentlig for altid.


This entry was posted in Formandens hjørne. Bookmark the permalink.

Comments are closed.