Formandens hjørne

(Se henvisninger til tidligere indlæg nederst på siden)

Af Henrik Røgind, Formand

Temperaturen i det politiske landskab

Formand - Formandens hjørne

Sommeren har været varm. Man fristes til at sige foruroligende varm. Og så læser man, at hver fjerde dansker – herunder Dansk Folkepartis klimaordfører – mener, at de ekstreme vejrforhold ikke primært er menneskeskabte (KANTAR Gallup for Berlingske 20.08.18). Jeg hører så til de resterende, der mener, at temperaturen stiger, fordi vi ikke passer godt nok på vores klode. Og at klokken er 5 minutter i 12.

Det politiske landskab undergår også sine temperaturudsving. I rød blok er der koldt. Alle nærer hede drømme om at være statsminister – men mon nogen overhovedet evner det? Man kan få det indtryk, at hvis nogen skulle sætte sig i den varme stol, vil det hele smelte sammen. Men dem om det. Koldt og kynisk: Næst efter egen lykke er andres ulykke ikke at foragte!

Desværre har vi i blå blok unægtelig også vores udfordringer. Stemningen mellem Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er isnende. Det lover ikke godt. Vil det være muligt at trække DF ind i varmen – eller får de kolde fødder og bliver ude i den kolde sne? Man fristes til at sige, at man er lidt lunken ved tanken om et regeringssamarbejde med DF. Men måske er de nu lune på at tage et ansvar for landet i stedet for blot at køre på frihjul i ydersporet.

Alt dette skal ikke forhindre os i at varme op til en travl politisk sæson. Finanslov, reformer, folketingsvalg (hvornår?) og valg til Europaparlamentet i maj. Der bliver nok at tage sig til.

Først og fremmest har vi en reel mulighed for at få valgt en lokal folketingskandidat ind i Folketinget. Egil Hulgaard er en ægte lokal kandidat, som brænder for at repræsentere Nordsjællandske interesser på Borgen. Sammen med kollegerne i Egedals bestyrelse glæder vi os til at bakke ham op.

Dernæst kommer den landspolitisk svære opgave at løfte arven efter Bendt Bendtsen. Med ham i spidsen havde vi et imponerende EP-valg sidste gang. Det sikrede et enkelt mandat – den eneste danske repræsentation i Europaparlamentets største gruppe, EPP. Partiets spidskandidat bliver Pernille Weiss, der fra sit fynske udgangspunkt skal forsvare det mandat. Her har vi en stor opgave i alle landets vælgerforeninger.

Så hvis du er lun på bakke op – så tøv ikke. VI har brug for alle kræfter.

—————————————-

Se tidligere indlæg fra formanden

Hvad indad tabes – risikerer at være tabt for altid!Af Henrik Røgind, Formand Jeg husker dem: Fuglestemmerne På vej hjem fra studenterfest. Alle mulighederne ligger åbne foran mig. Duggen har lagt sig, og det er lidt køligt. Jeg trækker cyklen – det havde næppe været klogt at køre – … Continue reading
Hvorfor vil min læge ikke udskrive medicinsk cannabis?En gang imellem må det være mig tilladt på lederplads at udbrede mig om noget, jeg faktisk har forstand på. Og når det så samtidigt er et emne af en vis (populær-) politisk tyngde er det vel nærmest en pligt. … Continue reading
En ny byrådsperiode ligger foran osEn ny byrådsperiode ligger foran os. Fire år er der til næste kommunalvalg – og det er tid til at kigge fremad. Det kan næppe være forbigået nogens opmærksomhed, at der er meget fokus på socialt udsatte boligområder efter statsministerens … Continue reading

Comments are closed.