En gyser om miljøpakken

Vores parti har været igennem en gyser! Folketingsgruppen besluttede som bekendt at ytre mistillid til landbrugs- og miljøministeren og det førte, efter statsministerens trusler om valg og et længere forhandlingsforløb, til at hun gik af.

Jeg oplevede forløbet sådan: Da min overraskelse over folketingsgruppens beslutning havde fortaget sig, indså jeg, at vi havde sat alt på ét bræt: Både formandens og partiets fremtid ville være truet hvis det endte skidt. Jeg besluttede derfor at støtte op om beslutningen. Alt andet ville være ødelæggende. Det var der desværre nogle få, der ikke gjorde, herunder partiets tidligere formand og en borgmester i Jylland.

Jeg skal ikke gøre mig klog på substansen i sagen og hvorvidt den var tilstrækkelig til at vælte en minister, men jeg kan konstatere, at vi har fået trykprøvet partiet og i særdeleshed folketingsgruppen.

Gruppen stod fast og bestod prøven, og vi fik en fremgang i meningsmålingerne på op til 2 pct. Det er jo meget godt, når vi kun lå på godt 3 pct. i forvejen! En anden effekt var at konservative var på alle nyhedsflader i en hel uge. Noget der ikke er sket siden den uheldige Nazi-islamisme-sag.

Alt i alt endte sagen med den bedst tænkelige udgang for vores parti, men vi skal nok ikke prøve den samme øvelse igen!

Herhjemme i Furesø har vi besluttet, at vi til det kommende kommunalvalg indgår et teknisk valgforbund med Venstre. Det er der ikke meget nyt i, for det har vi stort set altid haft. Formålet med valgforbundet er at sikre, at alle borgerlige stemmer tæller med. Det ville jo være ærgerligt, hvis begge partier har stemmer til et halvt mandat yderligere og de stemmer går til spilde. Ved det seneste valg fik vi det 3. mandat i Byrådet pga. valgforbundet.

Jeg kan i øvrigt fortælle, at vores medlemstal er steget en smule siden årsskiftet – så vi er på rette vej!

Lars Carstensen
Formand


About Lars Carstensen

Lars Carstensen

Lars Carstensen


This entry was posted in Forside, Medlemsindlæg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.